Laser apparatuur

Laser apparatuur 2023-01-02T13:12:23+01:00

Wij hebben meer dan 27 apparaten in huis hierdoor is er voor elk huidtype en huidaandoening wel een oplossing bij Jeunesse.

Q-switched ND Yag laser tatoeage verwijdering, vaatlaser, fractionele laser

Laser is een afkorting van ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’.
De compacte portable Yag laser zorgt voor een effectieve verwijdering van tatoeages in slechts enkele behandelingen. De laser output wordt bestuurd door de voetschakelaar en heeft 2 laserkristallen van verschillende nanometers om ook kleur tatoeages te kunnen verwijderen.

De korte golfstraling van het laserlicht dringt via de bovenste laag van de huid door tot de tatoeage. Daar genereert de laser een micro-explosie waardoor de kleurstof openbarst en uiteindelijk door het lichaam wordt afgevoerd.

Q-switched ND Yag Laser  Nail Fungus Laser Systeem

“Medische” laser apparatuur voor schimmelnagels.

Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadvloer. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen. Mede daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels.

Wat is een nagel laser?

Bij iedere micropuls wordt de schimmel en het weefsel opgewarmd. Tussen de micropulsen is er een interval van 0.05 seconden waarin het weefsel kan afkoelen. De schimmels kunnen hun warmte slecht afstaan in vergelijking met het weefsel van het nagelbed en zullen daardoor tijdens de intervallen veel minder afkoelen. Na een serie van 10 micropulsen hebben de schimmels een vernietigende temperatuur bereikt terwijl de temperatuur van het nagelbed bij de meeste normaliter ruim onder de pijngrens blijft.

Met een nagel laser worden schimmels in de nagels gedood door opwarming, zonder dat schadelijke opwarming van de nagel zelf of de huid optreedt. De oudere generatie lasers die voor dit doel gebruikt werden hadden als nadeel dat de bereikte temperaturen vaak niet hoog genoeg waren om de schimmel te doden. De nieuwe generatie lasers werkt met micropulsen.

In studies uitgevoerd in de verenigde Staten werd aangetoond dat 70-81% van de nagelpatiënten na een laserbehandeling geen infectie meer hadden.

Het is een nieuwe behandeling voor schimmelnagels die medicijnen overbodig moet maken. De resultaten bij meer dan 100.000 patiënten wereldwijd lijken zeer goed: mogelijk bij 70-80% van de behandelde patiënten treedt sterke verbetering of genezing van de misvormde nagel op. In Nederland is nagel laseren vrijwel een nieuwe techniek bij de overige percentage waar het niet bij aanslaat merken we verbetering en het niet erger worden van de aandoening want helaas vermenigvuldigt schimmel zich alleen maar en wordt nooit uit zichzelf beter. Dit dus in controle te houden is essentieel om erger te voorkomen.

Veilige behandeling: de werking berust op selectieve opwarming van de schimmel, terwijl de huid en nagel gespaard blijven. De laserbehandeling kan pijnlijk zijn en afhankelijk van de ernst zijn 1 tot 4 sessies nodig. Als hiermee het maandenlang slikken van tabletten kan worden voorkomen, is dit een grote winst.

Diode 808nm laser ontharing systeem

Cutera laser ND Yaq, Ipl, VPL en Fractionele laser.