Beauty weetjes

Beauty weetjes 2020-03-26T14:47:03+01:00

 

Beauty weetjes

Het is best moeilijk om te bepalen welk product u het beste kunt kiezen.

Wat doen producten tegen rimpels nu precies?

Die producten proberen vocht in te brengen, vrije radicalen tegen te gaan en de huid te stimuleren zichzelf te repareren en collageen te produceren.

Producten waarvan is aangetoond dat ze de zichtbare effecten van veroudering kunnen verminderen, bevatten vaak één of meer van de volgende bestanddelen;

  • Vitamine A, dat helpt om de rimpels minder diep te maken.
  • Vitamine C, verlevendigt en stimuleert de circulatie en productie van callogeen.

Bepalend is welk type huid u heeft; droog, vet, gemengd, gevoelig of verouderend. Gebruik voor de dag op z’n minst een crème met UV-filter en voor ’s nachts een herstellende crème. Neem daarnaast een speciaal product voor de huid rond de ogen en de mond.

Vaak wordt bij ontdekking van de eerste rimpeltjes pas begonnen met anti-rimpelproducten. Toch zou het beter zijn eerder te beginnen met een goede huidverzorging, zodat rimpels eerder voorkomen kunnen worden.

De eerste rimpels ontstaan meestal zo rond het dertigste jaar, maar dat hangt ook af van uw huidtype en levensstijl. Een droge huid vertoont eerder rimpels dan een vette huid. Eigenlijk bent u nooit te jong om een crème met een UV-filter te gebruiken. Zelf kunt u ook al veel doen om vroegtijdige rimpels te voorkomen.

Het belangrijkste advies luidt; blijf uit de zon.

Overmatig zonnen is voor negentig procent de oorzaak van de veroudering van de huid.

Nog een paar tips die helpen om uw huid in goede conditie te houden; verwijder voor het slapen gaan altijd uw make-up.

Eet gezond; groenten, fruit, noten, vis, in uw dagelijkse voedingspatroon. Drink veel water en beweeg voldoende, loop zoveel mogelijk in plaats van de auto te nemen, stop met roken, neem iedere dag tijd voor iets leuks en ontspannend, neem vitamines en mineralen en kom zo min mogelijk aan uw gezicht. Gebruik altijd een dagcrème met ten minste SPF 30.

Wees voorzichtig met zonnen, overdrijf het niet en gebruik altijd een beschermende crème.